Introvate-spiegel-luchtballon-schaakstukken.jpg

Een combinatie die in eerste instantie voor velen niet zo logisch lijkt, maar niets is minder waar.

Echter, eerlijk is eerlijk. De afgelopen jaren hoor ik in mijn praktijk steeds dezelfde verhalen terugkomen. ‘Ik ben té weinig zichtbaar (volgens mijn baas), ik spreek onvoldoende uit wat ik denk, ik ben niet goed genoeg.’
Dergelijke gedachten en gedragingen hebben op termijn altijd een negatieve impact op je zelfvertrouwen!

 

Gebrek aan zelfvertrouwen is de rode draad

Reeds 10 jaar begeleid ik introverten in hun professionele zelfontwikkeling en zeer vaak zijn het gebrek aan zelfvertrouwen en het té weinig assertief zijn dé rode draad doorheen het werk en leven van een introvert persoon.

Enerzijds mag dit niet verwonderen. Als mens wil je immers (onbewust) conformeren aan een ideaal. In dit geval: extravert zijn is de maatschappelijke norm. Maar niet iedereen voelt zich daar even goed bij. Meer zelfs, het is vaak contraproductief. Zeker als je introvert bent.

Het hoeft echter zo niet te zijn! Je kan vol zelfvertrouwen in het leven staan met de nodige dosis assertiviteit, ook als introvert.

 

Ken jezelf en al je kwaliteiten

Dat vraagt wel van jou dat je stopt met vechten tegen je introvert zijn. Want misschien besef je het ergens wel, maar aanvaard je het niet. Of weet je het wel, maar kijk je neer op jezelf. Of wie weet, ben je je helemaal nog niet bewust dat je eerder introvert van aard bent.

Assertief zijn vereist een aantal eigenschappen. Ten eerste moet je zelf weten wat je wilt. Je moet jezelf kennen en weten wat wel of niet bij jou past. Door je bewust te worden van je eigen kwaliteiten en deze optimaal in te zetten, kan je als introvert het verschil maken.

Weten wie je bent geeft bovendien zelfvertrouwen. Als je genoeg zelfvertrouwen hebt, dan voel jij je goed zoals je bent. Je weet dat jij er mag zijn, dat jouw mening belangrijk is en dat deze mee mag tellen in het beslissingsproces.

 

Het beter begrijpen van jezelf en ontdekken dat je je introversie als sterkte kan inzetten, is de hefboom om assertief door het leven te gaan vol zelfvertrouwen.

Zo kan je een authentieke plaats innemen in een maatschappij waar extravert de norm is!

 

Wil jij als introvert ontdekken wat jouw natuurlijk talent?
Wil jij al je twijfel en onzekerheid voorgoed overboord gooien?
Wil jij stappen zetten naar positieve veranderingen in je werk en leven?

 

Begin bij de eerste stap: laten we elkaar leren kennen en samen bespreken hoe ik je kan helpen tijdens een vrijblijvend intakegesprek!

Maak je afspraak

 

 

DELEN MAG!

Nieuwsbrief Introvate

Wil je inspirerende verhalen en praktische tips voor introverten ontvangen? Schrijf je in _______ 

Thema opleidingen

Ben je nieuwsgierig naar de thema-opleidingen voor introverte ondernemers en werknemers? Bekijk het aanbod _______ 

Aanvraag subsidies

Wist je dat Introvate geregistreerd dienstverlener is voor tussenkomst via de kmo-portefeuille?Ontdek de voorwaarden  _______ 

Vrijblijvend gesprek

Wil je ontdekken wat Introvate voor jou kan betekenen?Maak je afspraak_______