Introvate-KatjaSoors-ROBTV-closeup.jpg

IN DE MEDIA

BOEK

ZWIJGEN IS GOUD - INTROVERT IN EEN EXTRAVERTE WERELD

Als introvert experte en ervaringsdeskundige werkte Katja Soors mee aan het boek Zwijgen is Goud. Alle aspecten van introversie worden belicht. Wat het precies betekent, hoe het begrip is ontstaan, wat het met de hersenen doet en welke impact het heeft op relaties, werk en opvoeding.

Nog steeds zijn er heel wat clichés over introvert-zijn. Zwijgen is Goud, Introvert in een Extraverte Wereld gaat regelrecht in tegen die clichés.

De unieke getuigenissen van onder meer Alexander De Croo, Sam De Bruyn en prof. Stijn Baert zorgen ervoor dat het begrip introversie meer en meer bespreekbaar én erkend wordt.

Katja verleende haar medewerking aan Ellen Jansegers, auteur van dit boek door haar deskundige duiding en theoretische inzichten bij al die persoonlijke anekdotes en authentieke verhalen.

Een aanrader voor elkeen met een introverte eigenheid die zijn weg wil vinden in onze extraverte maatschappij!

VIDEO'S

Hoe ondernemen als introvert persoon?

Juni 2019
NextConomy.be | Kennisplatform voor zelfstandigen

Dertig tot vijftig procent van de ondernemers zou een introvert karakter hebben. Dit vormt geen obstakel voor je professionele toekomst, zolang je het maar herkent en ernaar handelt.
Veel freelancers zijn zich niet bewust van hun introverte karakter omdat ze het bijvoorbeeld goed kunnen uitleggen. Anderen daarentegen zijn zich wel bewust van hun introversie, maar durven dat niet toegeven door een zekere maatschappelijke druk. Beiden gedragen zich dan eerder extravert, want ze denken dat dit nodig is om succesvol te zijn.
Dat is absoluut een misvatting.

Hoe herken je een introvert karakter?

Januari 2015
ROB TV | Regionale Omroep Brabant

Introvert zijn is niet te verwarren met een verlegen karakter hebben of met een nerveus gevoel bij het spreken voor een publiek.
Het verschil tussen introversie en extraversie kenmerkt zich op twee niveaus: energie en prikkels.
De introverte mens is gevoeliger voor externe prikkels, dat is een fysiologisch proces. Hierdoor vermijdt hij het liefst té veel prikkels en hij heeft ook meer tijd nodig om ze te verwerken. Zijn energie haalt hij eerder uit zichzelf waardoor hij minder behoefte heeft aan sociale contacten.

Hoe omgaan met je introvert kind?

Augustus 2014
ROB TV | Regionale Omroep Brabant

Als ouder wil je het liefst dat je kind veel vriendjes heeft en lekker meespeelt op het schoolplein. Maar niet elk kind krijgt energie van sociale activiteiten. Een introvert type wordt juist mentaal uitgehold door drukte.
Belangrijk is dat je als ouder het natuurlijke karakter van je kind omarmt en dat je tijdens de opvoeding aan je kind meegeeft dat iedereen het volledige recht heeft om zichzelf te mogen zijn.
Want die invalshoek heeft levensveranderende gevolgen.

PODCAST

Astrid Landman van Air meets Water interviewt in deze podcast Katja Soors, expert op het gebied van introversie. Ze praten samen over de impact van introvert-zijn in relaties op het werk, als partners en als ouder/kind.

Katja geeft antwoorden op vragen zoals 'Wat is introvert-zijn?' 'Waarom is het belangrijk om te weten of je introvert of extravert bent?' 'Welke relaties werken het best?'

Ze geeft praktische tips hoe je kunt liefhebben als de één introvert en de ander extravert is. En ze vertelt hoe je als ouder het best kan omgaan met een introvert kind.

ARTIKELS

Réussir en tant que consultant introverti

Oktober 2021
Aprico Consultants | ICT-consultancybedrijf

L’introversion n’est pas un défaut. Au même titre que les personnes extraverties, les introvertis peuvent transformer leurs attitudes en réel levier professionnel.

Si on ne peut pas changer sa personnalité, on peut par contre apprendre à l’utiliser à bon escient (et en faire un réel tremplin professionnel). L’introversion est le meilleur exemple. Reconnaitre ses propres attitudes face au monde et à soi-même permet de trouver sa place et de booster sa carrière. Un consultant IT averti en vaut deux.
En réunion, il y a les vedettes et les observateurs... 

Hoe omgaan met introverte medewerkers?

Januari 2014
Manager Magazines | Zakenmagazine

De bedrijfsvoering in de westerse wereld gebeurt eerder op een extraverte manier. Omdat ondernemingen snel vooruit willen, gaan ze vaak verder op het oordeel van hun extraverte werknemers die sneller hun mening geven. En daardoor gaat het potentieel en de kracht van introverte medewerkers verloren.
Door medewerkers bewuster te maken van hun eigen persoonlijkheid en van de persoonlijkheid van hun collega’s passen ze de manier aan waarop ze communiceren, met conflicten omgaan en relaties uitbouwen.
Zo wordt er efficiënter samengewerkt én presteert iedereen beter.

Hoe haal je het beste uit introverte medewerkers?

December 2013
Manager Magazines | Zakenmagazine

Ondernemingen benutten het potentieel van hun introverte medewerkers veel te weinig. Dat heeft een negatieve weerslag op de samenwerking binnen het bedrijf en het welzijn van de werknemers. En dus ook op de bedrijfsresultaten.

Ondernemingen die weten wat introversie en extraversie exact inhoudt en die dit bespreekbaar maken op de werkvloer, creëren hierdoor een open werkklimaat dat toelaat dat iedereen zijn natuurlijke sterktes en talenten optimaal kan inzetten. Hierdoor stijgt het algemeen welzijn van de medewerkers, waardoor het bedrijf automatisch beter draait.