Introvate-auto-zand.jpg

LOOPBAANBEGELEIDING

Loopbaanbegeleiding voor werknemers en zelfstandigen

Ontdek je potentieel met loopbaanbegeleiding

In een wereld van voortdurende verandering is het essentieel om regelmatig stil te staan bij je loopbaan. Loopbaanbegeleiding biedt je de mogelijkheid om bewust bij te sturen, zodat je op koers blijft richting jouw doelen. Of je nu een carrièreswitch overweegt, uitdagingen op je werk ervaart, of streeft naar een betere work-life balance, loopbaanbegeleiding ondersteunt je in de zoektocht naar de antwoorden op jouw loopbaanvragen.

Herken jij jezelf in één van de volgende situaties?

        • Je bent niet tevreden over je job.
        • Je streeft ernaar de juiste keuzes te maken voor je carrière.
        • Je wilt energiek en veerkrachtig zijn in je job.
        • Je hebt de ambitie om voor jezelf te beginnen.
        • Je wilt leren omgaan met werkstress en burn-out voorkomen.

Dan is loopbaanbegeleiding zeker iets voor jou!

Introvate, een erkend loopbaancentrum bij de Vlaamse Overheid zet zich in om samen met jou je loopbaan vorm te geven. Geen standaardprocedures, maar een gepersonaliseerde aanpak die jouw unieke situatie weerspiegelen. Elke sessie is een krachtige ervaring, waarin je concrete stappen vooruit zet.

Zet de eerste stap naar een succesvolle en vervullende carrière met loopbaanbegeleiding en ervaar meer werkgeluk.

 

 

Wie komt in aanmerking voor loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is een waardevolle investering in je carrière, en met de loopbaancheques van de Vlaamse overheid kun je hier gebruik van maken. Om in aanmerking te komen voor deze cheques, ben je verplicht aan de volgende voorwaarden te voldoen:

    • Werkervaring: Je bent reeds 7 jaar (of 84 maanden) beroepsactief.
    • Woonplaats: Je woont in Vlaanderen of Brussel.
    • Huidige werkstatus: Op het moment van de aanvraag ben je professioneel actief. Dit kan zijn in loondienst of als zelfstandige, zowel deeltijds als voltijds. Ook als je in loopbaanonderbreking, tijdskrediet, opzegtermijn of ziekteverlof zit, kom je in aanmerking.
    • Taalvereiste: Je volgt de loopbaanbegeleiding in het Nederlands.
    • Vorige loopbaanbegeleiding: Je hebt de afgelopen 6 jaar geen andere gesubsidieerde loopbaanbegeleiding gevolgd.
    • Erkend loopbaancentrum: Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum zoals Introvate.

Als je voldoet aan deze voorwaarden, dan heb je in een periode van 6 jaar recht op maximaal 7 uur loopbaanbegeleiding. Dit betekent 2 loopbaancheques, van 4 en 3 uur begeleiding.Getuigenis over loopbaanbegeleiding bij Introvate

Vijf jaar na de loopbaanbegeleiding met Katja vond ik tijdens een opruimactie mijn papieren van de coaching terug en las ze opnieuw door. Ik was verrast hoe accuraat alles bleek te zijn! Alles wat ik toen zocht - een flexibele werkplek, een goede work-life balance, variatie in mijn werk en geluk in wat ik doe - heb ik ondertussen in mijn job gevonden. Ik heb het gevoel dat ik nu veel beter op mijn plek zit. Het duurde even voordat ik de stap durfde te zetten, maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb.

Bedankt, Katja, om daar je steentje aan bij te dragen! 

Evy Smets, Medewerkster Marktwerking bij FluviusHoe een VDAB loopbaancheque aanvragen?

De aanvraagprocedure is eenvoudig. Je belt naar het gratis nummer 0800/30700 of surft naar de website van de VDAB. Na de aanvraag ontvang je per e-mail een uitnodiging tot betaling. Zodra je betaling is ontvangen, krijg je jouw loopbaancheque per e-mail toegestuurd, die je vervolgens rechtstreeks naar mij doorstuurt.

Belangrijk om te onthouden:

    • Je kunt slechts één loopbaancheque per keer bestellen.
    • Een loopbaancheque omvat een pakket van 4 uur (eerste cheque) of 3 uur (tweede cheque) loopbaanbegeleiding.
    • Een loopbaancheque is 3 maanden geldig. Als je vóór de einddatum geen begeleiding bent gestart bij een erkend loopbaancentrum zoals Introvate, wordt de cheque ongeldig.
    • Je kunt pas een tweede loopbaancheque bestellen na afronding van de eerste 4 uur begeleiding.

Volg deze eenvoudige stappen en start jouw loopbaanbegeleidingstraject met vertrouwen! 

loopbaanchequeGetuigenis over loopbaanbegeleiding bij Introvate

Katja nam destijds de uitdaging aan om mij te begeleiden – extraverter dan ik ben, ga je nauwelijks vinden. Haar technieken en tools zijn vernieuwend, haar stijl kordaat en zacht tegelijk. Ze weet wat ze doet en heeft mij bijzonder knap begeleid naar het verder ontdekken van mijn krachten, valkuilen en blinde vlekken, en vooral naar mijn potentiëel. Stilaan ga ik professioneel dàt doen wat doorheen de begeleiding naar boven kwam. Ik kan Katja warm aanbevelen aan iedere persoon die op zoek is naar ondersteuning in zijn of haar zoektocht naar het ontdekken en benutten van eigen potentieel.  

Birgit V.B.Getuigenis over loopbaanbegeleiding bij Introvate

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe job kwam ik terecht bij de loopbaanbegeleiding van Katja. Het was zonder twijfel één van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Ik had dit veel eerder moeten doen!
Zelfkennis is essentieel bij het vinden van een job die écht bij je past. Voor mij was dit een complete openbaring, vooral omdat ik hier nooit eerder zo bewust over had nagedacht.
Katja hielp me om mezelf beter te begrijpen en mijn valkuilen te identificeren, vooral op het gebied van communicatie. Haar scherpe inzicht maakte mijn zoektocht veel gerichter.
Dankzij Katja's begeleiding kon ik binnen de korste keren aan een nieuwe uitdaging beginnen. Katja, bedankt voor jouw deskundige begeleiding. Je bent echt top!

Bart, Assistant Maintenance ManagerWat is het tarief van een loopbaancheque?

Het tarief is zéér voordelig.

Voor slechts €45 krijg je een loopbaancheque, waarmee je recht hebt op 4 uur begeleiding bij de eerste cheque en 3 uur bij de tweede cheque. Een loopbaanbegeleiding van 7 uur kost jou in totaal slechts €90. Dit is een aanzienlijk lagere prijs dan de reële waarde van €182 per uur loopbaanbegeleiding. 

Voor verdere vragen of om een afspraak voor loopbaanbegeleiding te maken, aarzel niet om contact met mij op te nemen. Dit kan rechtstreeks via deze website of via katja.soors@introvate.be of telefonisch op 0487 93 00 29.

Zelfs als je geen recht (meer) hebt op loopbaancheques, ben je van harte welkom voor begeleiding. Aarzel niet om te bellen of te mailen!Getuigenis over loopbaanbegeleiding bij Introvate

Toen ik contact opnam met Katja voor loopbaanbegeleiding, stond ik voor een grote uitdaging en moest ik snel een beslissing nemen. Ik wist niet waar te beginnen.

Katja gaf me allereerst de ruimte om mijn verhaal te vertellen. Ze stelde vervolgens een helder plan van aanpak voor, wat direct voor meer rust zorgde. De begeleiding heeft mij geholpen om een weloverwogen keuze te maken. Mijn opties werden veel duidelijker en ik leerde bewuster omgaan met de beslissingen die ik moest nemen.

Hoewel ik moeilijk één specifiek aspect kan benoemen waar ik dankbaar voor ben, waardeer ik Katja haar coaching enorm. Elke sessie heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke en professionele groei. Ik heb mezelf zien groeien en ontwikkelen, en dat is iets wat ik oprecht koester en waardeer.

Cedric Laclé, 12 jaar werkervaring, nu in heroriëntatie - Student Toegepaste Informatica UCLL

Maak je afspraak