GROEPSTRAJECT

Slider

Groepstraject voor introverte ondernemers

Groeien met je onderneming vanuit je introverte kracht

Dit is een intensief groepstraject van zes maanden waarin je samen met een kleine groep introverte ondernemers je kracht als persoon én als ondernemer leert ontplooien.

 • Heb je vaak het gevoel dat je niet opgemerkt wordt als ondernemer? 
 • Doe je jezelf soms anders voor dan je bent, omdat je denkt dat dat op sociaal vlak wenselijk is? 
 • Eis je te weinig je plaats op, waardoor je weleens klanten, opportuniteiten en groeimogelijkheden misloopt?
 • Worstel je met gesprekken tijdens netwerkevents of in nieuwe situaties?
 • Is vlot reageren in een gesprek niet zo evident voor jou, waardoor je kansen mist in verkoopgesprekken? 
 • Vind je het moeilijk om je aanbod te promoten op een manier die bij je past? 

Herkenbaar voor jou? Wel, het zijn allemaal redenen waarom introverte ondernemers (in spe) deelnemen aan de begeleidingen en thema-opleidingen bij Introvate. En al die redenen komen eigenlijk vanuit één behoefte: meer uit je business willen halen zonder jezelf in de weg te zitten.

Ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand. Hoe sterker je jezelf als mens ontwikkelt, hoe gelukkiger en succesvoller je als ondernemer bent. Deze gedachte ligt aan de basis van het groepstraject van Introvate. Je focust een half jaar lang op je groei als persoon en als ondernemer, en dat heeft een  directe impact op jouw bedrijf, vanaf de eerste maand al. 

Als introverte ondernemer sta je voor een aantal uitdagingen. Tijdens dit traject laat ik je – samen met een kleine groep gelijkgestemde ondernemers – ontdekken hoe je van je introversie een kracht maakt. Zowel in je persoonlijke leven als in je onderneming. Je gaat ondernemen vanuit een innerlijke rust en met duidelijke doelstellingen. We werken samen aan een concreet plan van aanpak dat de basis vormt voor je profilering als ondernemer en de strategie van je onderneming.

 

 

Wat bereik je met het groepstraject?

 • Je weet hoe je je  kwaliteiten en talenten optimaal kunt benutten en daarvan merk je de impact zowel persoonlijk als professioneel. Je twijfelt niet langer of je wel uit het juiste ondernemershout gesneden bent.
 • Je kunt je business en jezelf als ondernemer  zichtbaarder maken en leert de marketing- en salesvaardigheden die je nodig hebt om je zaak te ontwikkelen. Je gelooft in je business en toont dat aan de wereld.
 • Je zet  concrete stappen als introverte ondernemer dankzij een mindset die almaar daadkrachtiger wordt en die zich vertaalt in effectieve acties om je zaak te boosten.
 • Je leert beter  connectie maken met mensen tijdens gesprekken en je introversie als kracht inzetten. Je durft aan de wereld te vertellen wie je bent, wat je doet en waarvoor je staat.


Waarom een groepstraject?

We combineren groepssessies met een aantal een-op-eencoachings. Gedurende dit traject leer je dan ook niet alleen uit mijn expertise, maar word je in jouw groeipad ook ondersteund door andere introverte ondernemers. Jullie leren ontzettend veel van elkaar. Want er is niets zo inspirerend als jezelf herkennen in de verhalen van anderen en mogelijke oplossingen horen van mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. 

We zijn met maximaal acht deelnemers. Aan het einde van dit groepstraject sta je er als ondernemer. Je bent overtuigd van je introverte sterktes en weet hoe je ze optimaal kunt inzetten om je onderneming uit te bouwen. Je doet je niet langer anders voor dan je bent.

Wil je liever enkel een-op-eenbegeleiding krijgen van mij? Dat kan ook. Dan verwijs ik je graag naar mijn individuele coachings.Wat houdt het groepstraject precies in?

Tijdens het groepstraject werken we met een wetenschappelijk onderbouwd model dat je laat ontdekken wat je als individu naar je onderneming brengt. Je krijgt inzicht in je natuurlijke talent, in de talenten die je kunt ontwikkelen én in je aangeleerde gedrag. Zo leer je welke blokkades je belemmeren om volledig vanuit je natuurlijke kracht te leven en te werken.

Welke topics komen zeker aan bod?

 • groeien in je uitstraling en zichtbaarheid als mens en ondernemer
 • onderscheidend zijn in je aanbod 
 • je eigenheid behouden en toch aansluiten bij de behoeften van je klanten en leveranciers
 • in actie durven komen en blijven
 • concrete stappen zetten in je marketing- en salesproces
 • je communicatieve en sociale vaardigheden verbeteren

 

Wat maakt het groepstraject uniek?

 • Als businesscoach heb ik een jarenlange ervaring in samenwerken met introverten. Vanuit die ervaring heb ik een eigen, zeer effectieve methodiek ontwikkeld die ik je aanleer in een traject van zes maanden.
 • Praktijkgericht leren en ervaring uitwisselen staan centraal in dit groepsprogramma. We vullen groepsmomenten aan met individuele sessies. Zo ontstaat de ideale mix die jou zal versterken en gericht zal doen groeien.
 • De combinatie van mijn eigen introverte persoonlijkheid, mijn opleiding als ingenieur en 24 jaar businesservaring – waarvan zeven jaar als solo-ondernemer – maken van mij een uitstekende sparringpartner voor elke ambitieuze introverte ondernemer.

 

Hoe deelnemen en hoeveel kost het groepstraject?

De eerstvolgende editie van het groepstraject zal van start gaan op het moment dat het coronavirus onder controle is. Een nieuwe startdatum wordt later dit jaar bepaald. Blijf je graag als eerste op de hoogte, stuur me dan een bericht

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijken we samen of het groepstraject echt passend is voor jou. We bespreken je vraag voor begeleiding en wat ik hierin voor jou kan betekenen. Tijdens het gesprek vertel ik je graag meer over je investering in het groepstraject.

Goed om te weten: Introvate is door de Vlaamse overheid erkend als opleidingsverstrekker voor tussenkomst via de kmo-portefeuille (erkenningsnummer: DV.O220492). Je kunt daardoor tot 30% subsidie krijgen op het totaalbedrag van dit groepstraject. Ontdek de subsidievoorwaarden

Maak je afspraak