Introvate-bus-gespiegeld.jpeg

GROEPSTRAJECT

Groepstraject voor introverte ondernemers & werknemers

Groeien, ondernemen en werken vanuit je introverte kracht

Dit is een intensief leerrijk groepstraject van zes maanden waarin je jezelf leert ontplooien, op persoonlijk en professioneel vlak, samen in een kleine groep van introverte ondernemers en werknemers.

 • Heb je vaak het gevoel dat je niet opgemerkt wordt als ondernemer of als werknemer?
 • Doe je jezelf soms anders voor dan je bent, omdat je denkt dat dit op sociaal vlak wenselijk is?
 • Eis je te weinig je plaats op, waardoor je weleens klanten, opportuniteiten en groeimogelijkheden misloopt?
 • Worstel je met gesprekken tijdens netwerkevents of in nieuwe situaties?
 • Is vlot reageren in een gesprek niet zo evident voor jou, waardoor je kansen mist in (verkoop)gesprekken?
 • Vind je het moeilijk om jezelf of je aanbod te promoten op een manier die bij je past?

Herkenbaar voor jou? Wel, het zijn allemaal redenen waarom introverte ondernemers en werknemers deelnemen aan dit groepstraject of één van de thema-opleidingen bij Introvate. En al die redenen komen eigenlijk vanuit één behoefte: meer uit je professionele leven willen halen zonder jezelf in de weg te zitten.

Ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand. Hoe sterker je jezelf als mens ontwikkelt, hoe gelukkiger en succesvoller je in het (werk)leven staat. Deze gedachte ligt aan de basis van het groepstraject van Introvate. Je focust een half jaar lang op je groei als ondernemer of werknemer tezamen met je persoonlijke groei, en dat heeft een directe impact op je (werk)leven, vanaf de eerste maand al. 

Als introvert persoon kom je een aantal uitdagingen tegen in onze extraverte (bedrijfs)wereld. Tijdens dit groepstraject laat ik je – samen met een kleine groep gelijkgestemden – ontdekken hoe je van je introversie een kracht maakt. Zowel in je persoonlijke leven als in je werk. Je gaat handelen vanuit een innerlijke rust en met duidelijke doelstellingen. We werken samen aan een concreet plan van aanpak dat de basis vormt voor je profilering naar de buitenwereld en een positieve impact heeft op je volgende professionele stappen.

 

 

Wat bereik je met dit groepstraject?

 • Je weet hoe je je kwaliteiten en talenten optimaal kunt benutten en daarvan merk je de impact zowel persoonlijk als professioneel. Je twijfelt niet langer over je ondernemerschap. Je durft meer.
 • Je leert jezelf en je werk meer zichtbaar maken en krijgt de vaardigheden die je nodig hebt om je zaak uit te bouwen of je te profileren onder de knie. Je gelooft in je eigen kunnen en toont dat aan de wereld.
 • Je zet concrete stappen om vooruit te komen dankzij een mindset die alsmaar daadkrachtiger wordt en die zich vertaalt in effectieve acties om je professionele leven verder vorm te geven.
 • Je leert beter connectie maken met mensen tijdens gesprekken en je introversie als kracht te gebruiken. Je durft aan de wereld te vertellen wie je bent, wat je doet en waarvoor je staat.


Waarom dit groepstraject?

We combineren groepssessies met een aantal een-op-eensessies. Gedurende dit traject leer je dan ook niet alleen uit mijn expertise, maar word je in jouw groeipad ook ondersteund door andere introverte ondernemers en werknemers. Jullie leren ontzettend veel van elkaar. Want er is niets zo inspirerend als jezelf herkennen in de verhalen van anderen en mogelijke oplossingen horen van mensen die hetzelfde ervaren en beleven zoals jij. 

We zijn met maximaal acht deelnemers. Aan het einde van dit groepstraject sta je er, als mens én als ondernemer/werknemer. Je bent overtuigd van je introverte sterktes en weet hoe je ze optimaal kunt inzetten om je professionele carrière uit te bouwen. Je doet je niet langer anders voor dan je bent. Je kan jezelf zijn, ook in een extraverte omgeving.

Kies je liever voor een-op-eenbegeleiding door mij? Dat kan ook. Dan verwijs ik graag naar het individuele traject.Wat houdt dit groepstraject precies in?

Tijdens dit groepstraject werken we met het Introvate© model en met een wetenschappelijk onderbouwd model dat je eigen persoonlijkheid helder in kaart brengt. Het doel is het vergroten van je zelfbewustzijn, dat aan de basis ligt van je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt inzicht in je natuurlijke sterktes, maar ook in je gedrag dat je gaandeweg hebt aangeleerd. Je ontdekt welke blokkades je belemmeren om volledig vanuit je natuurlijke kracht te leven en te werken.

Naast ruimte voor eigen inbreng komen volgende topics aan bod:

 • groeien in je uitstraling en zichtbaarheid als mens en als ondernemer/werknemer
 • onderscheidend zijn in je werk 
 • behouden van je eigenheid en toch aansluiten bij de behoeften van je klanten en/of collega's
 • in actie durven komen én blijven
 • verbeteren van je communicatieve en sociale vaardigheden

 Wat maakt dit groepstraject uniek?

 • Als introvert coach heb ik een jarenlange ervaring opgebouwd in het samenwerken met introverten. Vanuit die ervaring heb ik een eigen, zeer effectieve methodiek ontwikkeld die ik ook jou verder kan helpen.
 • Praktijkgericht leren en ervaringen uitwisselen staat centraal in dit groepstraject. We vullen groepsmomenten aan met individuele sessies. Je leert niet alleen uit mijn expertise, maar je wordt in jouw groeipad ook ondersteund door de verhalen en het advies van andere introverte ondernemers en werknemers. Zo ontstaat de ideale mix die jou zal versterken en gericht zal doen groeien.
 • De combinatie van mijn eigen introverte persoonlijkheid, mijn opleiding als ingenieur en 27 jaar businesservaring – waarvan 10 jaar als solo-ondernemer – maken van mij een uitstekende sparringpartner voor elke ambitieuze introverte ondernemer of werknemer.

 

Hoe deelnemen en hoeveel kost dit groepstraject?

De eerstvolgende editie van het groepstraject zal doorgaan in het najaar van 2024. Blijf je graag als eerste op de hoogte van de startdatum, stuur me dan gerust een bericht

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijken we samen of het groepstraject echt passend is voor jou. We bespreken je vraag voor begeleiding en wat ik hierin voor jou kan betekenen. Tijdens het gesprek vertel ik je graag meer over je investering in het groepstraject.

Goed om te weten: Introvate is door de Vlaamse overheid geregistreerd als opleidingsverstrekker voor tussenkomst via de kmo-portefeuille (registratienummer: DV.O220492). Je kunt als ondernemer daardoor tot 30% subsidie krijgen op het totaalbedrag van dit groepstraject. Ontdek de subsidievoorwaarden

Maak je afspraak