Introvate-Jolien-DPD.jpg

KLANTENERVARING

Jolien Coussé, Marketing Communication Specialist bij DPD Belgium

Opengebloeid tot een assertieve vrouw met meer zelfvertrouwen op de werkvloer

Jolien Coussé werkt als Marketing Communication Specialist bij DPD, waar ze verantwoordelijk is voor de communicatie ter ondersteuning van de Sales afdeling. Jolien liep naar eigen zeggen tegen zichzelf aan in de extraverte commerciële wereld waarin ze werkt. Om hierin haar weg te vinden en haar mannetje te kunnen staan, moest ze, zo dacht ze althans, zich anders gedragen. Hierdoor kreeg ze het gevoel dat ze dagelijks een gevecht met zichzelf aanging om toch maar mee te kunnen draaien. Dat vrat energie van haar, zorgde voor veel frustratie en uitte zich in piekergedrag. Haar eigen intrinsieke kwaliteiten kwamen niet tot zijn recht op de werkvloer. Het was tijd om hier verandering in te brengen. Dus koos ze voor de carrièrecoaching bij Introvate.

Jolien: “Ik kwam bij Introvate terecht nadat mijn tante, die werkzaam is als Key Account manager, een samenwerking met Katja als heel positief en succesvol had ervaren. Haar positieve ervaring was voor mij de stimulans om contact op te nemen.”

 

Harde werker achter de schermen

“Ik ben een harde werker met veel verantwoordelijksheidsgevoel, maar toch werd ik onvoldoende opgemerkt en voelde ik me niet gehoord. Ik uitte te weinig mijn behoeften. In de plaats daarvan ergerde ik mij en kropte ik mijn frustratie dat ik te weinig voor mezelf opkom, helemaal op. Maar ik had geen idee hoe dit anders aan te pakken. Daar had ik deskundig advies voor nodig.“

 

Eigen rem op de ontwikkeling

“Al vrij snel tijdens onze samenwerking liet Katja mij beseffen dat ikzelf de rem op mijn ontwikkeling was net omwille van die belemmerende blik op mezelf. De oogkleppen die me beperkten in mijn doen en laten zijn afgevallen. Ik blijf niet langer ter plaatse trappelen en neem zelf initiatief op het werk. Ik schat mezelf nu naar waarde waardoor ik assertiever uit de hoek kom terwijl ik wel trouw blijf aan mezelf.”

 

Betere samenwerking met collega's

“Samen met Katja vergaarde ik een aantal heldere inzichten over mijn communicatiestijl. Mijn blinde vlekken werden blootgelegd, zoals bijvoorbeeld té snel spreken, vooral vanuit een bepaalde onzekerheid. Of te lang zwijgen als ik in groep ben, maar dan op een zeker moment té direct mijn mening alsnog uiten. Ik besef nu dat ik sneller en regelmatiger mag delen wat er in mijn hoofd omgaat. En door meer uit te spreken wat ik nodig heb, is de samenwerking met mijn collega’s aanzienlijk verbeterd.”

 

Waardevol voor het team

“Ik pak nu heel bewust mijn moment als ik spreek en ik volg het natuurlijke ritme van mijn stem waardoor anderen beter naar mij luisteren en ik mij meer gehoord voel. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen waardoor ik naar mijn gevoel waardevoller kan zijn voor het team. Dankzij de coaching van Katja communiceer ik bewuster, vanuit mijn eigen kracht. Ik durf mijn introverte zelf zijn, ook op een commerciële assertieve werkvloer.”

“Door aan de slag te gaan met mijn talenten en kwaliteiten heb ik mijn zachte kant leren aanvaarden als een sterkte. Ik probeer dit niet langer te veranderen of te verbergen, want ik besef nu dat ik hiermee het verschil kan maken. Ik heb de gave om zaken te benoemen op een rustige, heldere manier met respect voor iedereen. En zo worden moeilijke thema’s niet onder de mat geschoven, maar pak ik ze nu op een open en constructieve manier aan.”

 

Niks zweverigs, wel wetenschappelijk onderbouwd

“Waar Katja het verschil maakt? Ze is op een wetenschappelijke manier bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ik merk dat ze veel kennis van zaken heeft waardoor haar advies goed is onderbouwd. Er zit structuur in haar aanpak en elke sessie bereidt ze grondig voor. De opdrachten die ze mee naar huis geeft, zijn concreet en praktisch zodat ik er onmiddellijk mee aan de slag kon.”

“Voor mij is Katja erin geslaagd om een veilige omgeving te creëren waarin ik mocht groeien. Op geen enkel moment tijdens onze samenwerking kreeg ik een onzeker gevoel over mezelf, ondanks dat we ook spraken over mijn ‘zwakke’ punten. En daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor.”

 

Assertieve vrouw met meer zelfvertrouwen op de werkvloer

“Mijn verwachtingen over de samenwerking met Katja zijn volledig ingelost. Ik voel zó hard het verschil bij mezelf. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook persoonlijk en in mijn dagdagelijks leven. Als ik nu terugblik, merk ik wat een gigantisch positieve verandering ik heb doorgemaakt. Ik ben opengebloeid tot een assertieve vrouw met meer zelfvertrouwen op de werkvloer die haar dromen en doelen durft te omarmen en haar valkuilen recht in de ogen kijkt, in de wetenschap dat net daar de groei schuilt. Ik heb het gevoel dat er een zaadje is geplant waar ik de rest van mijn leven nog de vruchten van zal plukken.”

 

Jolien Coussé
Marketing Communication Specialist
DPD Belgium

 

 

 

Wil jij meer zelfvertrouwen op het werk? Wil je dat je toegevoegde waarde voor het bedrijf echt zichtbaar wordt? 

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijken we samen wat ik hierin voor jou kan betekenen.

Maak je afspraak 

DELEN MAG!

Introvate-nieuwsbrief.jpg

Mis geen enkele tip van Introvate

Je ontvangt maandelijks de nieuwste blogartikels
en je blijft op de hoogte van de activiteiten van Introvate.