Introvate-Kim-groot.JPG

KLANTENERVARING

Kim Demeyere, zaakvoerster van Relaxlab

Zelfbewust en zelfzeker ondernemen op een integere manier

“Eind 2021 heb ik de keuze gemaakt om volledig voor een zelfstandig statuut te gaan om mezelf alle kansen te geven om Relaxlab verder te ontwikkelen. Ik besefte echter dat ik mezelf onvoldoende op de kaart zette omwille van mijn introverte aard. Dus, ik klopte aan bij Katja, de expert in het begeleiden van introverte ondernemers en werknemers”, aldus Kim Demeyere.

“Met Relaxlab help ik mensen leren omgaan met hun stress, zowel preventief als curatief. En dit aan de hand van hartcoherentie, een wetenschappelijk onderbouwde ademtechniek waarbij met gebruik van biofeedback apparatuur de variabiliteit van het hartritme wordt gemeten. Door die techniek laat je je hartritme synchroon verlopen met je ademhaling waardoor je autonoom zenuwstelsel in balans komt en stress minder vat heeft op je mentale weerbaarheid en veerkracht.”

 

Claim je positie in de markt

De aanleiding voor Kim om in een professionele begeleiding te stappen was haar onzekerheid om zichzelf goed in de markt te zetten en haar aanbod voldoende breed bekend te maken. Want hoewel ze de materie heel goed beheerst en ze heel bevlogen is in hetgeen ze doet, omschrijft ze zichzelf niet als een harde zakenvrouw. “Het ligt niet in mijn aard om aandacht op te eisen en mezelf op de voorgrond te plaatsen. Ik had een duwtje in de rug nodig van iemand die zei: ‘Je verdient je plaats én pak die plaats maar in de markt’.”

Kim: “Ik omschrijf mezelf graag als een extraverte introvert. Iemand die van rust en stilte houdt, die ook tijd alleen nodig heeft om op te laden, maar tegelijkertijd heel sociaal gericht is. Ik word door wie me kent omschreven als een gemoedelijke, warme persoon. Mensen voelen zich bij mij vaak heel veilig om zaken te delen waar ze soms zelf van schrikken.”

 

De zakelijke kant van het ondernemen is ook van belang

“Het bezig zijn met de zakelijke aspecten in mijn onderneming, dat was best lastig. Katja heeft mij verplicht om na te denken over onderdelen zoals prijssetting, mijn aanbod en het verkoopgesprek, iets wat ik zonder haar coaching waarschijnlijk voor mij uit zou blijven schuiven. Verkopen was voor mij: goed luisteren, de klant geruststellen en dan vertellen wat ik te bieden heb. Ik heb nu geleerd om in zo’n gesprek gerichtere vragen te stellen, goed aan te voelen waar de potentiële klant tegenaan loopt en een oplossing te bieden voor zijn probleem met behulp van mijn diensten. Er zit veel meer structuur in het verkoopgesprek waarbij ik naar een zo gunstig mogelijke afsluiting voor beide partijen probeer toe te werken.”

“Eens deze zakelijke onderdelen helder waren geformuleerd, heb ik deze samen met Katja overzichtelijk gemaakt op mijn website en mijn sociale-mediakanalen. Wie ben ik? Waar sta ik voor? Wat is mijn aanbod, zowel voor particulieren als voor bedrijven? Er is aandacht gecreëerd voor mijn aanbod en alle informatie wordt duidelijk weergegeven met als resultaat dat mijn LinkedIn profiel nu veel meer wordt bezocht.”

 

De juiste mensen weten mij nu te vinden

Kim: “Door mijn samenwerking met Katja ben ik zelfzekerder geworden en zet ik de dingen meer naar mijn eigen hand. Ik durf mij nu echt te profileren als hartcoherentie coach en expert. Er is minder twijfel over wat de ander ervan zal denken. Het beter begrijpen van mijn introverte aard heeft een verklaring gegeven over hoe ik denk en werk waardoor ik zelfbewuster ben geworden. Als het goed en juist voelt, dan ga ik ervoor! En op die manier weten de juiste mensen mij nu te vinden.”

“Zo durf ik mij meer te smijten in mijn communicatie en meer te spreken over wat ik doe en wat mijn aanbod is. Ik krijg hier heel fijne reacties op wat dan weer energie geeft om op deze manier verder te doen.”

 

Kordaat in de aanpak, hartelijk in de omgang

“Katja is heel gedreven in haar aanpak. Ze heeft een gestructureerd model van waaruit wordt gewerkt, wat heel efficiënt is. Maar tegelijkertijd is er ook veel flexibiliteit aangezien zij heel attent is voor de noden op elk moment tijdens het traject. Ze pikt steeds in op wat er aan de oppervlakte komt nadat je met de opdrachten aan de slag gaat.”  

Kim: “Ik heb de samenwerking soms als best pittig ervaren omdat je wordt uitgedaagd om over dingen na te denken die je liever uit de weg gaat. Achteraf gezien ben ik hier heel dankbaar voor, want dit is noodzakelijk om vooruit te komen. Achter die kordate aanpak van Katja zit een hele warme en hartelijke persoon die je aan het denken zet en die je kan aanmoedigen op de momenten dat het moeilijk wordt.”

“Een coach hebben die zelf introvert is en die heel goed begrijpt hoe je als introvert in elkaar zit, helpt enorm in je leerproces. Omdat je gaat beseffen dat je op een mooie, integere manier ook je ding kan doen en succesvol kan zijn als ondernemer.”    

Kim Demeyere
Zaakvoerster Relaxlab

 

 

www.relaxlab.be

 

Heb jij nood aan externe input van iemand die een jarenlange ervaring heeft in introvert ondernemerschap? Wil jij jezelf en je onderneming op een integere en doordachte manier in de wereld zetten? Zoek je een evenwichtige balans tussen het zakelijke en het relationele aspect van ondernemen?

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijken we samen wat ik hierin voor jou kan betekenen.

Maak je afspraak 

DELEN MAG!

Introvate-nieuwsbrief.jpg

Mis geen enkele tip van Introvate

Je ontvangt maandelijks de nieuwste blogartikels
en je blijft op de hoogte van de activiteiten van Introvate.