Introvate-ondernemer-blij.jpg

Ben je al een tijdje ondernemer, maar heb je bij onderhandelingen of netwerkevents toch nog vaak het gevoel dat je niet uit het juiste ondernemershout gesneden bent? Of droom je van een eigen zaak, maar houdt de gedachte om je te moeten profileren jou tegen om de stap daadwerkelijk te zetten? Dan ben je wellicht eerder introvert van aard. En daar is helemaal niets mis mee. Integendeel zelfs!

Op dit moment ervaar je je introverte persoonlijkheid misschien als een obstakel om je professionele uitdagingen voluit aan te gaan en krachtige resultaten te boeken. En dat vind ik als ondernemerscoach voor introverte ondernemers heel erg jammer. Ook jij kunt van je introversie een troef maken in je ondernemerschap!

Ondernemerschap laten floreren

Iedereen kan leren om zich anders te gedragen en zo als niet-introverte ondernemer naar buiten te treden. Het internet staat vol met tips, advies en opleidingen over netwerken, verkopen en assertief zijn. Maar je gedrag veranderen hou je niet vol, omdat je niet handelt vanuit je eigen persoonlijkheid. Je gaat je forceren, voelt je onbehaaglijk, hervalt in je oude patronen en beleeft weinig plezier aan je ondernemerschap.

Je kan groeien op persoonlijk en professioneel vlak door jezelf te herkennen, erkennen en aanvaarden als introverte ondernemer én door je introversie te omarmen. Maar ook door te ontdekken wie je bent als mens en hoe je in elkaar zit en door te focussen op je persoonlijkheid, kwaliteiten, vaardigheden en talenten. Want al die kennis vormt de stuwende kracht van je ondernemerschap en zorgt ervoor dat je bepaald gedrag ook op lange termijn volhoudt omdat je handelt vanuit je persoonlijkheid.

Doordat het gedrag dat je vertoont juist en goed aanvoelt, zal je makkelijker en sneller aan de slag gaan met je bedrijf. Want je hebt de energie om voluit je schouders onder je onderneming te zetten. Je voelt de innerlijke rust die nodig is om belangrijke beslissingen te durven nemen en je ervaart de voldoening om op strategisch vlak bezig te zijn met je onderneming.

Kwaliteiten van een introverte ondernemer

En het goede nieuws is dat je als introverte ondernemer enorm veel unieke kwaliteiten kan inzetten in je ondernemerschap:

  • Je bent zeer goed in het uitdiepen van je expertise (eerder specialist dan generalist) en je hebt een grote geloofwaardigheid met je product of dienst omdat je er alles van kent.
  • Je bent vaak sterk in onderbouwde, tastbare producten en diensten op de markt brengen die zichzelf verkopen en geloofwaardig zijn.  
  • Je denkt vaak meer na en komt hierdoor tot creatieve ideeën en oplossingen.
  • Je bent sterk in het leidinggeven aan mensen die zelfsturend zijn en geeft iedereen de ruimte om te ontwikkelen en te schitteren.
  • Je erkent vaak sneller je zwaktes en kan hierdoor gemakkelijker inschatten welke werknemers je moet inschakelen om dit aan te vullen.
  • Je kan zeer goed focussen op taken en je bezighouden met taken die je interesseren.
  • Je bent meestal beter in het opbouwen van lange termijnrelaties dan kortetermijngerichte, verkoopgedreven relaties die minder diep gaan.
  • Je kan heel goed luisteren en opportuniteiten ontdekken die een positieve invloed hebben op je business.
  • Je wint snel het vertrouwen van je gesprekspartner omdat je goed bent in luisteren.
  • Je neemt minder onberekende risico’s omdat je steeds beredeneerd te werk gaat.

Twijfel je of je introversie je wel vooruit kan helpen in je ondernemerschap? Dat is bij deze dus niet meer nodig! Het is mijn overtuiging als je onderneemt volledig in lijn met je eigen persoonlijkheid, dan kun je echt succesvol groeien met je business. 

 

Heb je behoefte aan een klankbord, aan een ondernemerscoach die jouw introversie begrijpt en er een sterkte voor jou en je onderneming van maakt? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend intakegesprek!

Maak je afspraak

 

 

DELEN MAG!

Nieuwsbrief Introvate

Wil je inspirerende verhalen en praktische tips voor introverten ontvangen? Schrijf je in _______ 

Thema opleidingen

Ben je nieuwsgierig naar de thema-opleidingen voor introverte ondernemers en werknemers? Bekijk het aanbod _______ 

Aanvraag subsidies

Wist je dat Introvate geregistreerd dienstverlener is voor tussenkomst via de kmo-portefeuille?Ontdek de voorwaarden  _______ 

Vrijblijvend gesprek

Wil je ontdekken wat Introvate voor jou kan betekenen?Maak je afspraak_______