Introvate-rode-knoop.jpg

Je innerlijke onrust omarmen en er betekenis aan geven, maakt dat het een kracht wordt die je gidst doorheen lastige situaties. Het wordt als het ware je intern kompas! Lastige situaties, die ervaren we allemaal. Als we ons oncomfortabel voelen, dan kan zich dat uiten onder verschillende vormen: een verhoogde hartslag, de krop in de keel, klamme handen, een droge mond, druk op de borstkas of een knoop in de maag.

Het begrijpen van de fysiologische processen

Deze fysiologische processen zijn echter veel intenser voor introverte personen. Want doordat de hersenen van introverten anders functioneren zijn ze gevoeliger voor de omgeving en prikkels. Door een verschillende opbouw van het centrale zenuwstelsel zullen er bij eenzelfde hoeveelheid prikkels meer fysieke reacties in het lichaam van introverten plaatsvinden. Zeker in sociale situaties.

Het betekenis geven aan je innerlijke onrust

Introversie en extraversie zit dus diep verankerd in ons systeem met name in onze hersenen en in ons zenuwstelsel. Het zijn de fysieke reacties in ons lichaam, veroorzaakt door negatieve prikkels die we ervaren als interne onrust. En de ene persoon heeft minder prikkels nodig dan de ander om onrustig te raken. Door de onrust te willen wegduwen, besteed je er aandacht aan en wordt de onrust alleen maar groter. Door er echter betekenis aan te geven en het te observeren dat het er is, zal het vanzelf afnemen. En op die manier creëer jij voor jezelf de nodige ruimte voor innerlijke rust, een absolute voorwaarde op weg naar een meer zelfzekere uitstraling!

Bewust worden van je eigen ‘intern kompas’ is daarom een cruciale factor als je stappen wilt zetten richting een gelukkig en professioneel leven.

 

Heb je behoefte aan een klankbord, aan een ondernemerscoach die jouw introversie begrijpt en er een sterkte voor jou en je onderneming van maakt? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend intakegesprek!

Maak je afspraak

 

 

DELEN MAG!

 

Aanvraag subsidies

Wist je dat Introvate geregistreerd dienstverlener is voor tussenkomst via de kmo-portefeuille?

_______ Ontdek de voorwaarden 

Nieuwsbrief Introvate

Wil je inspirerende verhalen en praktische tips voor introverten ontvangen? 

_______  Schrijf je in

Thema-opleidingen

Ben je nieuwsgierig naar de thema-opleidingen voor introverte ondernemers en werknemers? 

_______  Bekijk het aanbod

Vrijblijvend gesprek

Wil je ontdekken wat Introvate voor jou kan betekenen?

_______ Maak je afspraak